Starters

Hypotheekvormen

Een hypotheek is méér dan alleen het rentepercentage. Op het gebied van hypotheken is er de laatste jaren veel veranderd. Nieuwe hypotheken komen alleen voor belastingrente-aftrek in aanmerking als u de schuld in dertig jaar volledig aflost. Voorbeelden zijn de lineaire- en annuïteitenhypotheek. U betaalt aan ons voor het advies.

Assurantiekantoor L. van Brederode, als uw adviseur, vergelijken meerdere hypotheekverstrekkers en kiezen de voor u beste oplossing.

LineaireAnnuïteiten
vaste aflossingoplopende aflossing
hoge aanvangslastenlage aanvangslasten
dalende maandbetalingvaste maandbetaling
afnemend fiscaal voordeelafnemend fiscaal voordeel

Bij de lineaire hypotheek lost u iedere maand een vast deel van de lening af. De rente wordt steeds berekend over het nog niet afgeloste deel van de hypotheek en daalt dus. In de beginperiode zijn de hypotheeklasten het hoogst. Jaarlijks worden de lasten lager. Over de gehele looptijd bezien, is deze hypotheekvorm de voordeligste. U kunt voor deze hypotheekvorm kiezen wanneer u in korte tijd vermogen wilt opbouwen of een inkomensdaling verwacht.

Ook bij deze annuïteitenhypotheek lost u iedere maand een deel van de lening af. Aan het begin van de looptijd lost u weinig af en betaalt u veel rente; aan het eind van de looptijd lost u meer af en betaalt u minder rente. Gedurende de looptijd van de lening wordt jaarlijks hetzelfde bedrag betaald voor rente en aflossing samen. Zeker de eerste tien jaar is dat minder dan bij de lineaire hypotheek.
Jonge starters op de woningmarkt hebben veel voordeel bij deze hypotheekvorm, omdat bij aanvang de netto-maandlasten relatief laag zijn. De netto-lasten worden in de loop van de tijd hoger.

1e adviesgesprek gratis

Wij bieden u het eerste hypotheekgesprek gratis aan, hier bespreken wij het eventuele vervolg. Uiteraard gaan wij pas met elkaar verder als we iets voor elkaar kunnen betekenen en leggen dan ook gelijk de kosten aan u voor.

U kunt de kosten voor een verdere hypotheekaanvraag en het advies over risicoverzekeringen vinden door op de links te klikken.

Na de inventarisatie van alle wensen, eisen en mogelijkheden gaat onze hypotheekspecialist Dave aan de slag. Hij presenteert meerdere scenario’s en voorstellen die passen bij de persoonlijke situatie. Hij legt helder uit wat de voorwaarden van elk scenario zijn. Zo kun je weloverwogen de passende hypotheek kiezen.