Bedrijfsinventaris

Inventaris & goederen

Naast schade aan uw bedrijfspand, kan ook schade ontstaan aan de inventaris en goederen –zoals uw voorraad, grondstoffen en een gereed product- die in het gebouw aanwezig zijn. U kunt hiervoor een inventarisverzekering, ook wel goederenverzekering genoemd, afsluiten. Deze verzekering vergoedt schade aan goederen en inventaris door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, ontploffing, inbraak en storm.

U kunt overwegen uw inventarisverzekering uit te breiden met een verzekering voor:

  • Computer(s)
  • Kostbaarheden (zoals kunstobjecten of antieke stukken die aanwezig zijn in uw bedrijfspand)
  • Geld (waardevol als u grote bedragen in de bedrijfskas heeft)

Huurdersbelang

Als huurder brengt u wel eens verbeteringen aan, aan het gehuurde pand. Het kan gaan om bijvoorbeeld een vaste voorraadstelling, een keuken, of iets dergelijks, dat vanaf dat moment deel uit maakt van het pand. Het gaat dan om zaken die aan het gehuurde pand vast gemaakt zijn, zodanig dat je het bij verhuizen doorgaans niet zo snel meeneemt.
De verhuurder heeft vaak alleen het gedeelte verzekerd, dat van hem is. Uw verbeteringen kunt u apart verzekeren op de huurdersbelang verzekering. De premie is vaak beperkt, omdat het verzekerde bedrag meestal geen tienduizenden euro’s is. En bent u als huurder verantwoordelijk voor het glas? Dit kunt u meeverzekeren. Vooral verstandig als u een pand huurt, met grote, dus kostbare ramen. Denk ook aan eventuele belettering op de gevel of ramen.