Huis- en inboedelverzekering

Huis & Wonen

Gangbare verzekeringen voor uw huis

Drie soorten verzekeringen zijn standaard: de opstal(woonhuis)-, de inboedel- en de glasverzekering.

Met de opstalverzekering, van toepassing op koopwoningen, verzekert u alles wat aard- en nagelvast zit tegen schade.
Een inboedelverzekering (voor koop- en huurwoningen) dekt de schade aan of diefstal van bezittingen die zich in uw huis bevinden ( alles wat verhuisbaar is).
Een glasverzekering, de naam zegt het al, dekt de schade aan lichtdoorlatende ruiten. Tafels en spiegels e.d. vallen niet onder de glasverzekering.

Inbraak of brand. Het kan u ook overkomen. Heeft u dan voldoende geld om nieuwe spullen aan te schaffen? Door garantie tegen onderverzekering weet u dat u goed verzekerd bent.
De van buiten komende onheilen dekking is de meest uitgebreide dekking die mogelijk is. Zelfs schade door eigen schuld is daar op gedekt.

Huurder: Huurdersbelang
De verhuurder heeft vaak alleen het gedeelte verzekerd, dat van hem is. Als huurder brengt u wel eens verbeteringen aan de gehuurde woning aan. Het kan gaan om bijvoorbeeld een inbouwkast, een keuken of badkamer. Vanaf dat moment maakt de verbetering deel uit van de woning. Deze aanpassingen kunt u op de inboedelverzekering meeverzekeren als huurdersbelang.
De premie is vaak beperkt, omdat het verzekerde bedrag meestal vrij laag is.
Het is verstandig om na te kijken of u als huurder verantwoordelijk bent voor schade aan het glas. Als dat zo is, kan dat verzekerd worden op de inboedelverzekering.